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Clos des Jacobins 2010

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    Saint Emilion grand cru classé 2010

    La couleur est franche et grenat. Au nez nous retrouvons des notes de fruits noirs, et d’épices. La bouche est ronde, et très légèrement boisée. Le Clos des Jacobins se goûte avec plaisir et gourmandise. Une belle réussite en 2010 pour ce Saint-Emilion.

    Parker : 90 / 100
    J. Robinson : 16+ / 20
    Wine Advocate-Parker :
    This wine has turned out well and is one of the strongest efforts from this estate in many a year. Three-fourths Merlot and the rest mostly Cabernet Franc, the wine offers up oodles of sweet black raspberry, camphor and black currant along with some forest floor and roasted herbs. Super-fruity, opaque ruby/purple, medium to full-bodied, hedonistic and lush, it should drink nicely for at least 10-12+ years.
    BordeauxSaint-Emilion
    Alcool
    15.5

    Encépagement
    Merlot/Cabernet Franc/Cabernet Sauvignon

    Vin liquoreux
    Non

    J. Robinson
    16+

    J. Suckling
    93

    R. Gabriel
    17

    Wine Spectator
    92

    Pays
    France

    Mention qualité
    AOC

    Vignoble
    Libournais

    Région
    Bordeaux

    Appellation
    Saint-Emilion

    Couleur
    Rouge

    Producteur
    Clos des Jacobins

    Classement
    Grand cru classé

    Parker
    90

    Allergènes
    Contient des sulfites

    1.1.3