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Château Quintus 2014

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Le château Quintus, propriété des Domaines Clarence Dillon, est l'ancien château Tertre Daugay rebaptisé Quintus. L'assemblage de ce Saint-Emilion utilise cette année 69 % de Merlot et 31 % de Cabernet Franc. La robe est dense, violacée. Le nez de Quintus 2014 révèle des notes framboisées, poivrées et épicées. La bouche tout en rondeur et suavité dévoile des tannins mûrs et savoureux. La juste fraîcheur souligne l'éclat du fruit. Cette sensation persiste sur une finale expressive et fine. Harmonieux et élégant !
Parker : 90 / 100
J. Robinson : 16.5+ / 20
Wine Advocate-Parker :
The 2014 Quintus was quite backward and tight-lipped when I tasted it from bottle: broody black cherries and black plum, a touch of clove and fresh mint eventually surfacing. The palate is silky smooth on the entry, a Saint Emilion that caresses and seduces the senses. It is very pure with lovely black cherry, blueberry and white pepper notes, although I would be seeking a little more structure and tension on the finish. It is a wine that goes out to give pleasure, but I hope there is more personality and terroir expression that will develop in the future.
BordeauxSaint-Emilion
Alcool
14.5

Encépagement
Merlot/Cabernet Franc

Vin liquoreux
Non

J. Robinson
16.5+

J. Suckling
90

R. Gabriel
17

Vinous - A. Galloni
93

Wine Spectator
91

Pays
France

Mention qualité
AOC

Vignoble
Libournais

Région
Bordeaux

Appellation
Saint-Emilion

Couleur
Rouge

Producteur
Château Quintus

Classement
Grand cru

Parker
90

Allergènes
Contient des sulfites

1.1.3