Le Mouton Rothschild 2003 montre une robe d'une belle intensité avec reflets grenat. Le nez est assez typique du Cabernet, avec une grande finesse sur des arômes de cassis, de cèdre, de caramel et de fruits mûrs. En bouche, l'attaque est franche. Le palais est riche de tanins racés et feutrés. Le fruit se mêle aux épices, au havane et à l'eucalyptus. La finale de ce Pauillac est très expressive, longue, puissante, harmonieuse et soyeuse. Mouton Rothschild 2003 se classe parmi les grandes réussites de ces dernières années.
Wine Advocate-Parker : The 2003 harvest began on September 15 and finished ten days later. The result is an outstanding 2003 Mouton-Rothschild, but it is not one of the superstars of Pauillac or the Northern Médoc. Its nearby neighbors, Lafite-Rothschild, Cos d'Estournel and Montrose, all produced wines that qualitatively dominate this effort from Mouton-Rothschild. Nevertheless, there is a lot to like. The tannins, which were so tough initially, have softened somewhat, and the nose offers up notes of cedarwood, roasted coffee, tobacco leaf and red and blackcurrants. This spicy, earthy, fleshy, medium to full-bodied 2003 is not one of the stars of the vintage. It is close to full maturity, where it should remain for another 10-15 years.
Pays
France
Région
Bordeaux
Appellation
Pauillac
Classement
1er cru classé
Vignoble
Médoc
Mention qualité
AOC
Producteur
Château Mouton Rothschild
Couleur
Rouge
Vin liquoreux
Non
Alcool
13
Encépagement
Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc
Parker
91
J. Robinson
16,5
Wine Spectator
94
R. Gabriel
19
J. Suckling
92
Allergènes
Contient des sulfites
Les prix légers
1 045,32 €
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